08 sep 2020

Bij deze woning in Amstenrade verbouwden we een aantal jaren eerder de woonkamer, keuken en plaatsten we een overkapping. Bij deze verbouwing hebben we de badkamer op de begane grond geheel gerenoveerd en dezelfde ‘landelijk chique’ stijl als de rest van het huis. Blikvanger is het witte vrijstaande bad en het maatwerk badmeubel van Ça Va Interieurbouw uit Heerlen. Voor maximale flexibiliteit is de verlichting op rails geplaatst.

In de kelder werd daarnaast een separate gastenbadkamer gecreëerd met inloopdouche en toilet. Daarbij hebben we optimaal gebruik gemaakt van de kleine beschikbare ruimte, door onder andere gebruik van grote tegels. Voor de afvoer vanuit het souterrain is er een pompinstallatie geïnstalleerd.

20 sep 2019

Bij deze vrijstaande woning in Nuth hebben we een stalen overkapping geplaatst met helder glazen dak, voorzien van glazen schuifwanden. De schuifwanden aan de voorzijde zijn van doorzichtig glas, terwijl we in de zijwand gematteerd glas plaatsten voor een optimale privacy.

Om de plaatsing van de schuifwanden mogelijk te maken plaatsten we uitvul profielen aan de bovenkant onder de overkapping om een waterpas en vlakke ondergrond te creëren voor de schuifwanden. De profielen aan de onderkant werden verzonken in de hardstenen stroken van het terras, waar ze rusten op een ingewerkte staalconstructie. Verder werkten we de bestaande steenkorven af met stalen afdekkappen en werden de traptreden voorzien van LED verlichting.

De aankleding en styling werd gedaan door ff-anders uit Nuth en mede door de schuifwanden en infrarood verwarming biedt deze overkapping optimaal woongenot voor elk seizoen.

22 mei 2018

Bij deze vrijstaande woning in Stein hebben we de plannen van architect Joost Pennings uitgevoerd. De bestaande overkapping is vervangen door een uitbouw, waardoor er ruimte ontstond voor een extra zit en tv-kamer. De verbouwing bracht niet alleen meer ruimte binnen, maar door het plaatsen van de grote glazen schuifpui is er veel meer contact met de tuin. De luifel aan de achterzijde vergroot dit ruimtelijke effect nog eens.

Op de entree en keuken na is de gehele begane grond gerestyled. Zo is er een luxe open haard geplaatst met een interieurmeubel op maat. Op de vloer is een lichte parketvloer gelegd die het geheel completeert.

Op de bovenverdieping ontstond met de uitbouw ruimte voor een extra slaapkamer en badkamer. Ook de rest van de etage werd volledig intern verbouwd, waardoor er één nieuw, luxe en modern geheel ontstond.

28 jun 2017

In Heerlen hebben we een moderne en strakke maatwerk overkapping geplaatst. Specifiek naar de wensen van de klant en passend bij de architectuur van de rest van deze onder architectuur aangelegde vrijstaande woning.
 
De overkapping, met geïntegreerde beweegbare Livium lamellen, is bewust los van de woning geplaatst om de illusie van een zwevende constructie te creëren. Daarnaast kan zo ook geborgd worden dat voldoende daglicht het interieur van de woning bereikt.

Het gebruik een UNP-profiel, met een structuurlak poedercoating afwerking, geeft het geheel een strak en industrieel maar toch speels uiterlijk.
 
Het patroon van 1 x 1 meter van de terrastegels hebben wij gespiegeld terug laten komen in het verlaagd plafond. De overkapping sluit ook geweldig mooi aan met de bestaande garage, zowel aan de voorzijde, als ook aan de achterzijde. Deze en andere details en de mate van afwerking zorgen voor een perfect eindresultaat!

11 nov 2016

Bij deze bestaande woning in Hoensbroek aan de achterzijde een aanbouw met Livium overkapping gerealiseerd, naar het ontwerp van Moonen Bouwkundig Advies. De aanbouw is in het verlengde van de bestaande woonkamer geplaatst, zodat er ruimte ontstaan is voor de nieuwe 10-persoons eettafel. De overkapping is over de volledige breedte van de aanbouw en achtergevel doorgetrokken. In het dak van de overkapping is een maatwerk Livium Louvredak geplaatst. Een open constructie met draaibare panelen die open het daglicht en de zonnestralen op een unieke manier binnenhalen, en gesloten kunnen worden bij regen. De aanbouw en de overkapping worden verbonden door middel van een stalen profiel wat het geheel omkadert. Dit stalen UNP profiel loopt vanaf de voet van de fundering bij de aanbouw door tot in het dak van de overkapping, waardoor één geheel ontstaat.
 
In de aanbouw is een nieuwe radiator weggewerkt in een speciaal gevormde nis. Deze radiator is identiek aan de bestaande radiatoren, om zo dezelfde esthetiek door te zetten in de nieuwe aanbouw. Met een strakke stuc afwerking van wanden en plafond sluit de aanbouw naadloos aan op de bestaande bouw.
 
Door een strakke planning en coördinatie hebben wij deze bouw in 8 weken kunnen realiseren.

03 nov 2016

Met de realisatie van een leef keuken in de leegstaande voormalige praktijkruimte en uitbreiding met een overkapping ging een lang gekoesterde wens van de bewoners in vervulling. Moonen Bouwkundig Advies maakt het ontwerp en verzorgde de bijbehorende vergunningen.

Bij de verbouwing is de bestaande aanbouw van de voormalige praktijkruimte zoveel mogelijk intact gelaten. Wel zijn de gevels aangepast, mede naar het nieuwe ontwerp van de keuken. De nieuwe uitbouw is voorzien van vloerverwarming en traditionele spouwmuurisolatie. Daarnaast zijn de wanden en het dak van de bestaande aanbouw geïsoleerd. Een vaste lichtstraat zorgt voor voldoende daglicht en bijna de gehele begane grond is voorzien van nieuwe hardhouten kozijnen.

De landelijke houten keuken is geplaatst door Tinello uit Hilversum. Een mooie combinatie van functionaliteit, maar met de industriële look van rvs, een achterwand in OudHollandse witjes en een keramische tegelvloer met de uitstraling van een hardsteen getrommelde vloer. De bestaande ‘trekstangen’ van de spanten zijn in het zicht gebleven en completeren de industriële uitstraling. Daarnaast is in de keuken een open haard geplaatst met nis voor houtblokken.

De speelkamer aan de achterzijde grenst zowel aan de tuin als de keuken. Voor de scheiding met de keuken is gekozen voor een hardglazen wand met deur, die doorloopt tot in de schuinte van het dak en strak en haaks aansluit bij het nieuwe stucwerk. De voormalige achtergevel van het woonhuis geheel uit getimmerd, zodat deze ook naadloos aansluit bij de nieuwe uitbouw.

De boeiboorden van de uitbouw en de overkapping zijn geheel uitgevoerd in MDF Tricoya, een houten plaatmateriaal verwerkbaar als MDF, maar met nagenoeg dezelfde vochtbestendige eigenschappen als Trespa. De gehele tuin is opgeschoond en opnieuw geprofileerd en voorzien van een aantal terrassen van gedeeltelijk hergebruikte hardsteen. De paden rondom het woonhuis zijn voorzien van stenen in Waalformaat.

18 jun 2016

In Nieuwstadt realiseerden we een aanbouw aan de achterzijde van de woning. Blikvanger en lichtgever is het grote glazen zadeldak dat tot stand kwam in samenwerking met Mesterom Outdoor Living. Door de combinatie van glas, staal en de in betonstructuur en –kleur gestuukte wanden geven het geheel een modern industriële uitstraling.

De glazen schuifwand biedt een zijdelings uitzicht op de tuin en het nieuwe terras met Monokorel drainagemortel ondergrond. De gematteerde glazen gevelwand zorgt voor optimale privacy en lichtinval. De aanbouw is daarnaast voorzien van verlichting en ingebouwde infrarood warmtelampen. Open of gesloten, deze aanbouw biedt de bewoners comfort en bescherming tijdens alle seizoenen.

20 nov 2015

Aan de achterzijde van deze tussengelegen woning in Heerlen is een overkapping boven het bestaande terras geplaatst. Gekozen is voor een constructie van gegalvaniseerd staal. De dubbele staanders ondersteunen een UNP profiel die zijn voorzien van een betimmerd plafond, compleet met ingebouwde verlichting en bluetooth luidsprekers. De lichtstraten in de overkapping zorgen voor voldoende daglicht binnen. Daarnaast is in de woonkamer een gashaard gecombineerd met een nieuw op maat gemaakt meubel geplaatst.

20 nov 2015

De bewoners van deze mooie vrijstaande woning in Heerlen wilden meer gebruik maken van het terras aan de zijkant van de woning om te kunnen genieten van de tuin.

Een overkapping was dan ook de logische oplossing. De overkapping is samen met het vernieuwde balkon nu één constructief en esthetisch geheel. De stalen gecoate dragers bieden ondersteuning voor de, optisch, zwevend geplaatste stalen UNP profielen die doorlopen in het balkon. De overkapping is voorzien van Livium louvres die elektrisch geopend en gesloten kunnen worden.

Het natuurstenen terras is aangepast aan maatvoering van de overkapping en de patiotuin is opgeknapt en voorzien van Cortenstaal bloembakken en vormen een mooi geheel. De privacy wordt gewaarborgd door een aluminium frame dat op de erfgrens is geplaatst en aangeplant is met leilinden.

20 nov 2015

Bij deze woning in Brunssum is verbeterde uitvoering van onze stalen overkapping geplaatst. Rondom is gebruik gemaakt van een UNP profiel en tussen de T-profielen gematteerde glasplaten geplaatst. Het hele frame is voorzien van een poedercoating in structuurlak en daardoor minder krasgevoelig.

Het eindresultaat is een mooie en strakke oplossing die daarnaast voor weinig verlies van daglicht zorgt in de woonkamer. De gehele overkapping is door ons binnen twee dagen geplaatst, omdat de constructie werd voorgefabriceerd in onze loods.