04 mrt 2021

Deze woning in Vaals hebben we al meerdere keren verbouwd. Na verloop van jaren ontstond er de behoefte aan meer opbergruimte en een grotere garage.
We realiseerden een nieuwe aanbouw voor een dubbele garage met opbergkelder geheel onder het maaiveld. Voor de toegang werd een nieuwe hellingbaan aangelegd met bestrating en infiltratievoorzieningen voor hemelwater.

Ook werd er een nieuwe toegang tot de woning vanuit de kelder gemaakt die via een inpandige trap in de keuken uitkomt. De keuken is daarnaast vergroot en uitgebouwd boven op het dak van de garage en sluit aan op het nieuwe dakterras. Het dak werd voorzien van Sedum begroeiing, waardoor er aan tuin en groen niets werd ingeleverd. Ook werd de vloer van de woonkamer vernieuwd en deze loopt door tot in de keuken. Wanden in de gang en de werkkamer werden deels voorzien van leistenen steenstrips.

14 okt 2019

Bij deze woning in Kerkrade hebben we eerder de bovenverdieping geheel verbouwd. Nu hebben we naar het plan van Moonen Bouwkundigadvies de tuin geheel vernieuwd. Het middelpunt is de moderne excercise- of zwemspa. Deze plaatsten we in een betonnen bak waarin alle noodzakelijke voorzieningen werden weggewerkt. Ook hebben we de spa voorzien van een met hout bekleed rol deck met elektrische bediening.

Uitrusten of gewoon lekker van de tuin genieten kan in het pool house voorzien van een glazen schuifwand. Buiten aan de de zijkant is een buitendouche gecreëerd met behulp van schanskorven met Ardenner breuksteen. Deze korven lieten we ook terugkomen in de erfafscheiding met tuinpoort achter in de tuin.

Door de gehele tuin werd gebruik gemaakt van donkere keramische tegels, in mono korrels en met open voeg gelegd voor een optimale drainage. De opsluitbanden van donker grijs graniet, de beplanting en de geïntegreerde verlichting completeren het strakke en tijdloze tuinontwerp en geven het een bijzondere en toch frisse uitstraling. Alles gemaakt om thuis te kunnen genieten in luxe…

10 sep 2019

Bij deze vrijstaande woning in Heerlen hebben we op basis van het ontwerp van Moonen Bouwkundig Advies de entree en de bestrating van de oprit vernieuwd. Daarbij gebruikten we voor de bestrating 190m2 antracieten stenen en bouwden we de trap opnieuw op. De bestaande breuksteen wand hebben we afgetopt en weer bijgewerkt tot onder de nieuwe hardstenen rand.

De traptreden werden voorzien van tegels als loopvlakken en harstenen stootborden en daarnaast werd elke traptrede voorzien van led-verlichting. De bestaande trapleuning hebben we na een nieuwe poedercoating opnieuw gemonteerd. Ook hebben we de bestaande put voor de garage hersteld en voorzien van geperforeerd RVS rooster. Alles bij elkaar opnieuw een passende entree voor een mooie woning.

03 nov 2016

Met de realisatie van een leef keuken in de leegstaande voormalige praktijkruimte en uitbreiding met een overkapping ging een lang gekoesterde wens van de bewoners in vervulling. Moonen Bouwkundig Advies maakt het ontwerp en verzorgde de bijbehorende vergunningen.

Bij de verbouwing is de bestaande aanbouw van de voormalige praktijkruimte zoveel mogelijk intact gelaten. Wel zijn de gevels aangepast, mede naar het nieuwe ontwerp van de keuken. De nieuwe uitbouw is voorzien van vloerverwarming en traditionele spouwmuurisolatie. Daarnaast zijn de wanden en het dak van de bestaande aanbouw geïsoleerd. Een vaste lichtstraat zorgt voor voldoende daglicht en bijna de gehele begane grond is voorzien van nieuwe hardhouten kozijnen.

De landelijke houten keuken is geplaatst door Tinello uit Hilversum. Een mooie combinatie van functionaliteit, maar met de industriële look van rvs, een achterwand in OudHollandse witjes en een keramische tegelvloer met de uitstraling van een hardsteen getrommelde vloer. De bestaande ‘trekstangen’ van de spanten zijn in het zicht gebleven en completeren de industriële uitstraling. Daarnaast is in de keuken een open haard geplaatst met nis voor houtblokken.

De speelkamer aan de achterzijde grenst zowel aan de tuin als de keuken. Voor de scheiding met de keuken is gekozen voor een hardglazen wand met deur, die doorloopt tot in de schuinte van het dak en strak en haaks aansluit bij het nieuwe stucwerk. De voormalige achtergevel van het woonhuis geheel uit getimmerd, zodat deze ook naadloos aansluit bij de nieuwe uitbouw.

De boeiboorden van de uitbouw en de overkapping zijn geheel uitgevoerd in MDF Tricoya, een houten plaatmateriaal verwerkbaar als MDF, maar met nagenoeg dezelfde vochtbestendige eigenschappen als Trespa. De gehele tuin is opgeschoond en opnieuw geprofileerd en voorzien van een aantal terrassen van gedeeltelijk hergebruikte hardsteen. De paden rondom het woonhuis zijn voorzien van stenen in Waalformaat.

18 jun 2016

In Nieuwstadt realiseerden we een aanbouw aan de achterzijde van de woning. Blikvanger en lichtgever is het grote glazen zadeldak dat tot stand kwam in samenwerking met Mesterom Outdoor Living. Door de combinatie van glas, staal en de in betonstructuur en –kleur gestuukte wanden geven het geheel een modern industriële uitstraling.

De glazen schuifwand biedt een zijdelings uitzicht op de tuin en het nieuwe terras met Monokorel drainagemortel ondergrond. De gematteerde glazen gevelwand zorgt voor optimale privacy en lichtinval. De aanbouw is daarnaast voorzien van verlichting en ingebouwde infrarood warmtelampen. Open of gesloten, deze aanbouw biedt de bewoners comfort en bescherming tijdens alle seizoenen.

20 nov 2015

De bewoners van deze mooie vrijstaande woning in Heerlen wilden meer gebruik maken van het terras aan de zijkant van de woning om te kunnen genieten van de tuin.

Een overkapping was dan ook de logische oplossing. De overkapping is samen met het vernieuwde balkon nu één constructief en esthetisch geheel. De stalen gecoate dragers bieden ondersteuning voor de, optisch, zwevend geplaatste stalen UNP profielen die doorlopen in het balkon. De overkapping is voorzien van Livium louvres die elektrisch geopend en gesloten kunnen worden.

Het natuurstenen terras is aangepast aan maatvoering van de overkapping en de patiotuin is opgeknapt en voorzien van Cortenstaal bloembakken en vormen een mooi geheel. De privacy wordt gewaarborgd door een aluminium frame dat op de erfgrens is geplaatst en aangeplant is met leilinden.

10 jul 2015

Deze vrijstaande bungalow in Voerendaal hebben wij in 2014 aan de buitenkant volledig gerestyled. Zo hebben we STO ISOned gevelisolatie inclusief nieuw stucwerk op kleur toegepast. Ook is het dak geïsoleerd en is de kelder rondom volledig uitgegraven en waterdicht gemaakt met Remmers bitumineuze paste.

Het entree gedeelte in de voorgevel is geheel van Western Red Cedar latjes. De voordeur is geheel geïntegreerd valt nu minimaal op, zo ook de glasstrook die naadloos aansluit op het stucwerk.

Architect Hermans-Vliegen uit Schimmert tekende voor het ontwerp van de breuksteen mergelstrippen van de keerwand aan de achterzijde. Het balkon aan de achterzijde is voorzien van een balustrade met spandraden. In de tuin zijn de terrassen en de bestrating vernieuwd en deze vormen nu een strak geheel met de nieuwe, moderne uitstraling van de bungalow.

10 jul 2015

Bij deze oudere woning in Schimmert hebben we klassieke elementen gecombineerd met een moderne uitstraling. Op uitdrukkelijke wens van de bewoners is de Noorse leistenen vloer behouden en toch de totale uitstraling gemoderniseerd door strak stucwerk en een verlaagd plafond met verlichting en geïntegreerde gordijnrails. De radiatoren zijn achter geperforeerde RVS roosters weggewerkt en de vensterbank bij het voorraam is ‘opgedikt’. De entree is voorzien van een strakke witte deur met overkapping en flankerende hardstenen kolommen met hardstenen opstap.

In de keuken is een strakke witte keuken geplaatst door Soons Keukens uit Schimmert. De overloop en trapleuning is voorzien van RVS railing en spandraden. De ruime landschapstuin en terras hebben we al eerder aangepakt en voorzien van Cortenstaal en hardstenen trapelementen en tegels.

27 nov 2014

Voor de renovatie van de voortuin van deze hoekwoning in Maastricht tekende architect Max van Beers een moderne en onderhoudsvriendelijke tuin.

De oprit is belegd met Stelcon platen van twee bij twee meter en het pad voor de woning is belegd met betontegels.

De trappen zijn gemaakt van deels gegoten beton en deels prefab beton elementen. Aansluitend aan de haag van de buren is een afscheiding geplaatst van Corten staal. Samen met de siergrassen en de grote tegels is dit een moderne blikvanger en ook nog eens onderhoudsvriendelijk.

De besloten patiotuin is opgehoogd en ook voorzien afrastering. Om de privacy te waarborgen is een poort geplaatst met een gegalvaniseerd rooster en daarnaast is een kant-en-klare klimop haag rondom geplaatst.

04 okt 2013

Duurzame materialen

Bij dit eerder gerenoveerde woonhuis in Nuth werd bij deze verbouwing met name het exterieur onder handen genomen. Lees verder >