22 mei 2023

Bij dit landhuis in het Belgische Lanaken realiseerden we aan de achterzijde een terrasoverkapping afgewerkt met Aquapanel platen en stucwerk. Het Livium lamellendak zorgt voor voldoende daglicht in de aangrenzende keuken. Voor de koudere avonden is de overkapping van infrarood stralers voorzien. Daarnaast legden we over de hele breedte van de woning een nieuw terras aan met 3 cm dikke keramische tegels inclusief een trap naar de lagergelegen tuin.

Ook werd de keuken verbouwd. Naast een wit kookeiland met Neolith werkblad werden ook zwarte kasten geplaatst met eenzelfde wit blad in de nis door firma Slangen Interieurbouw. Alles voorzien van zwarte keukenapparatuur. De bestaande radiator en de deur naar de bijkeuken werden optisch weggewerkt door middel van een zwart lattenwerk. Naast het stucwerk op de wanden en plafond werden op de vloer keramische tegels gelegd (gelijk aan de tegels van het terras), met een maatwerk profielplint die aansluit bij de plinten in de rest van het huis.

De connectie met het nieuwe terras werd gemaakt door middel van een zwarte stalen pui met dubbele openslaande deuren om te genieten in landhuis stijl.

23 mrt 2023

Door plaatsgebrek en de noodzaak van meer spreekkamers hebben we het rechtsgelegen ongebruikte gedeelte van ons kantoor erbij getrokken. Daarmee werd ook de hoofdentree verplaats naar de zijkant. De luifel loopt door van binnen naar buiten door middel van gecoate UNP-profiel en de buiten gebruikte houtaccenten die ook binnen in de vergaderkamer het keukenblok en de wand met logo terugkomen. De entree is voorzien van een breukstenen wand met logo. De lange raam aan de voorzijde werd verlengd en vormt een eenduidige gevel. De brede trap naar de hoofdentree wordt geflankeerd door een Corte stalen wand, voorzien van naam en huisnummers.

In het nieuwe gedeelte is een ruime hal met toilet en garderobe gerealiseerd. Daarnaast een spreekkamer voorzien van AV-apparatuur en glazen wanden die voor transparantie zorgen. Vanaf de glazen voordeur en de hal is een zichtlijn ontstaan naar de houten wand met logo in het oude kantoorgedeelte. Het nieuwe gedeelte van het kantoor is voorzien van een nieuwe betonlook vloer.

De twee toegangsdeuren naar de nieuwe grote spreekkamer zijn voorzien van Broporte zwartstalen taatsdeuren met donker lederen panelen tot aan het plafond. Op de vloer is gekozen voor een donkere visgraat parket van Bloemen Parket. Slangen Interieur maakte een kastenwand en nissen om stalen te tonen. Het gehele kantoor wordt aangestuurd een Loxone domotica systeem, voor de verlichting, intercom, airco en ventilatie.

Door de uitbreiding kregen we ook de beschikking over 8 ruime werkplekken achter en 2 spreekkamers voren. Daarnaast werden ook nog 4 parkeerplaatsen gerealiseerd met laadpalen voor onze e-Corsa’s.

14 dec 2022

Deze onder architectuur gebouwde vrijstaande woning was toe aan een renovatie. Door het weghalen van een tussenmuur, het verwijderen van de aanwezige open haard en een nieuwe ingang naar de keuken, ontstond een nieuwe open ruimte. Het plaatsen van een uitbouw maakte de ruimte nog lichter en ruimtelijker en zo ontstond een mooi lijnenspel. De strakke open witte hoogglans keuken met eiland biedt uitzicht op de tuin, de woonkamer en de nieuw geplaatste gashaard.

Het gehele pand is voorzien van nieuwe aluminium kozijnen met tripple beglazing. De kozijnen van de uitbouw zijn voorzien van geïntegreerde aluminium lamellen. Ook de entree is vernieuwd met een aluminium kozijn en deur. Ook is een geïntrigeerde intercom en brievenbus in de buitenmuur met een rvs-kader aangebracht. Het bestaande schoonmetselwerk in de hal is wit geverfd en de bestaande opstaande traptreden werden hergebruikt en donker gebeitst. Door de glazen deur naar de keuken komt er extra licht binnen. Blikvanger zijn de nieuwe lampen in de hal als onderdeel van een totaal lichtplan.

De badkamer werd geheel vernieuwd met ligbad, zwevend toilet en inloopdouche met Neolith tegels. Door het plaatsen van een glazen wand oogt de inloopdouche in de ruimte groter en lichter. Aan de buitenzijde zijn de boeiboorden vervangen waardoor de aanbouw naadloos opgaat in de bestaande belijning.

07 dec 2021

Voor de verbouwing van dit twee verdiepingen appartement aan de oever van de Maas in Maastricht maakte Moonen Bouwkundig de werktekeningen naar de ontwerpen van de Architect Coenegracht. In verband met het zicht op de Maas werd de nieuwe keuken van de voorzijde naar de achterzijde geplaatst. De keuken en de inbouwkasten zijn van de firma Slangen.

Ook werd het trappenhuis geheel gerenoveerd. Er werd een nieuwe stalen trap met eikenhouten treden geplaatst en in dezelfde kleur gebeitst als de nieuwe parketvloer in het appartement. Ook werd het toilet vernieuwd en geschilderd in ‘Rijks-rood’. Daarnaast werd de badkamer volledig gerenoveerd. De wanden en vloer werden voorzien van Neolith tegels en er werd een inloopdouche geplaatst met een glazen douchewand. Het wastafelmeubel en spiegelverwarming maakten het geheel compleet.

09 aug 2021

Op industrieterrein Dentgenbach in Kerkrade realiseerden we voor TCK Sports Group nieuwe kantoorruimten en opslag- en distributiecentrum. TCK Sports Group behoort tot de grootste onafhankelijke importeurs in de sport- en outdoor branche in de Benelux en importeert onder andere merken als Lowa, Arena, Nordica en Völkl.

Daarvoor hebben we het bestaande gebouw tot aan casco gesloopt en helemaal opnieuw opgebouwd en gecompartimenteerd. Zo werden niet alleen een compleet nieuwe kantoortuin met vergaderruimten en directiekamer gerealiseerd, maar bouwden we ook nieuwe toiletgroepen en douches. Licht, modern en voorzien van veel glas en groen. Ook werden nieuwe utiliteitsruimten voorzien van nieuwe regelapparatuur en werd de luchtbehandelingsinstallatie vernieuwd. Voor de medewerkers werd een volledig geoutilleerde kantine ingericht, compleet met buitenterras.

Ook werd een grote multifunctionele ruimte gereed gemaakt met 10 meter hoog, donker plafond en werden de kantoorruimten en toiletgroepen in de distributiehal vernieuwd. De tuin buitenom werd aangeplant en het gehele kantoorgebouw werd van buiten geschilderd.

25 mrt 2021

De bij dit bedrijfspand in Hoensbroek behorende open kantoorruimte hebben we opnieuw ingedeeld en deze bestaat nu uit een spreekkamer, entree, kantine en een kantoorruimte voor zes medewerkers. Daarvoor zijn nieuwe wanden en plafonds geplaatst. De vloeren voorzien van visgraten pvc stroken met rondom een tapijtstrook voor het verbeteren van de akoestiek. Daarbij zijn ook akoestische wandpanelen geplaatst.De gevel van de kantoorruimte is geopend voor meer daglicht en voorzien van een vliesgevel die doorloopt over twee verdiepingen. Voor de zichtbaarheid is de entree voorzien van een nieuwe voordeur en luifel, uitgevoerd in Corten staal.

Via geluidswerende dubbele glazen deuren is een verbinding gemaakt met de rest van het bedrijfspand en de doorgang doet tevens dienst als personeelsingang en voor de levering van materialen. Daarnaast is de bestaande toiletgroep aangepast, opnieuw betegeld en ook voorzien van nieuwe plafonds. De overgebleven ruimte is gebruikt om een kantine te creëren voorzien van een zwarte keuken met bijpassende tafel. Ook is de gehele elektra en het netwerk vernieuwd en voorzien van LED lichtbronnen. Voor een optimaal kantoorklimaat zijn ook radiatoren, ventilatie en de airco vervangen.

22 mrt 2021

Bij deze woning in Born werd een tijdloze, strakke keuken geleverd door Au Four in Heerlen. Voordat de keuken geplaatst kon worden hebben we een bouwkundige sparing in de gevel gerealiseerd en deden we een aanpassing in de bijkeuken.

Ook verzorgden we ook alle bijkomende elektra en het benodigde loodgieterswerk. Daarnaast hebben we het gehele stucwerk in de keuken en bijkeuken vernieuwd met bijpassende keramische tegelvloer die aansluit op de bestaande parketvloer van de woonkamer.

04 mrt 2021

Deze woning in Vaals hebben we al meerdere keren verbouwd. Na verloop van jaren ontstond er de behoefte aan meer opbergruimte en een grotere garage.
We realiseerden een nieuwe aanbouw voor een dubbele garage met opbergkelder geheel onder het maaiveld. Voor de toegang werd een nieuwe hellingbaan aangelegd met bestrating en infiltratievoorzieningen voor hemelwater.

Ook werd er een nieuwe toegang tot de woning vanuit de kelder gemaakt die via een inpandige trap in de keuken uitkomt. De keuken is daarnaast vergroot en uitgebouwd boven op het dak van de garage en sluit aan op het nieuwe dakterras. Het dak werd voorzien van Sedum begroeiing, waardoor er aan tuin en groen niets werd ingeleverd. Ook werd de vloer van de woonkamer vernieuwd en deze loopt door tot in de keuken. Wanden in de gang en de werkkamer werden deels voorzien van leistenen steenstrips.

28 okt 2020

Bij deze woning in Sittard verbouwden we de bovenverdieping en zolder naar het ontwerp van architect Claudia van Tiggelen. Door plaatsing van een dakkapel van 8,5 meter werd het bruikbare vloeroppervlak fors groter en kon de slaapkamer worden ingericht als een hotelsuite met een eigen badkamer ‘en suite’. De eyecatchers zijn de ovale vrijstaande badkuip, de visgraat parketvloer en de gebruikte keramische tegelplaten bij de douche en het toilet van één bij drie meter. Hierdoor kon het aantal voegen tot een minimum beperkt worden voor een strak eindresultaat. De visgraat parketvloer vormt een mooi geheel met de rest van de kamer en badkamer in aardtinten. De airco en tv zijn vakkundig weggewerkt in een maatwerk kast door Interieurbouw Leunissen. De, nog te plaatsen, shutters voor de ramen, het strakke stucwerk en de verschillende gebruikte inbouw verlichting versterken de luxe sfeer en het gevoel van vakantie thuis.

Daarnaast zijn de overige twee slaapkamers ook gemoderniseerd en de 2e badkamer is in dezelfde stijl vernieuwd zoals de ouder slaapkamer. Grote tegels, een ronde witte wasbak en dezelfde aardtinten maken een mooi geheel van de bovenverdieping. Op zolder werd een gym gerealiseerd met een rubberen geluiddempende vloer en genoeg ruimte voor fitnessapparatuur. De schuine wanden werkten we af en voorzagen we van schuifdeuren voor extra bergruimte onder in de schuinte van het dak.

08 sep 2020

Bij deze woning in Amstenrade verbouwden we een aantal jaren eerder de woonkamer, keuken en plaatsten we een overkapping. Bij deze verbouwing hebben we de badkamer op de begane grond geheel gerenoveerd en dezelfde ‘landelijk chique’ stijl als de rest van het huis. Blikvanger is het witte vrijstaande bad en het maatwerk badmeubel van Ça Va Interieurbouw uit Heerlen. Voor maximale flexibiliteit is de verlichting op rails geplaatst.

In de kelder werd daarnaast een separate gastenbadkamer gecreëerd met inloopdouche en toilet. Daarbij hebben we optimaal gebruik gemaakt van de kleine beschikbare ruimte, door onder andere gebruik van grote tegels. Voor de afvoer vanuit het souterrain is er een pompinstallatie geïnstalleerd.