04 mrt 2021

Deze woning in Vaals hebben we al meerdere keren verbouwd. Na verloop van jaren ontstond er de behoefte aan meer opbergruimte en een grotere garage.
We realiseerden een nieuwe aanbouw voor een dubbele garage met opbergkelder geheel onder het maaiveld. Voor de toegang werd een nieuwe hellingbaan aangelegd met bestrating en infiltratievoorzieningen voor hemelwater.

Ook werd er een nieuwe toegang tot de woning vanuit de kelder gemaakt die via een inpandige trap in de keuken uitkomt. De keuken is daarnaast vergroot en uitgebouwd boven op het dak van de garage en sluit aan op het nieuwe dakterras. Het dak werd voorzien van Sedum begroeiing, waardoor er aan tuin en groen niets werd ingeleverd. Ook werd de vloer van de woonkamer vernieuwd en deze loopt door tot in de keuken. Wanden in de gang en de werkkamer werden deels voorzien van leistenen steenstrips.

28 okt 2020

Bij deze woning in Sittard verbouwden we de bovenverdieping en zolder naar het ontwerp van architect Claudia van Tiggelen. Door plaatsing van een dakkapel van 8,5 meter werd het bruikbare vloeroppervlak fors groter en kon de slaapkamer worden ingericht als een hotelsuite met een eigen badkamer ‘en suite’. De eyecatchers zijn de ovale vrijstaande badkuip, de visgraat parketvloer en de gebruikte keramische tegelplaten bij de douche en het toilet van één bij drie meter. Hierdoor kon het aantal voegen tot een minimum beperkt worden voor een strak eindresultaat. De visgraat parketvloer vormt een mooi geheel met de rest van de kamer en badkamer in aardtinten. De airco en tv zijn vakkundig weggewerkt in een maatwerk kast door Interieurbouw Leunissen. De, nog te plaatsen, shutters voor de ramen, het strakke stucwerk en de verschillende gebruikte inbouw verlichting versterken de luxe sfeer en het gevoel van vakantie thuis.

Daarnaast zijn de overige twee slaapkamers ook gemoderniseerd en de 2e badkamer is in dezelfde stijl vernieuwd zoals de ouder slaapkamer. Grote tegels, een ronde witte wasbak en dezelfde aardtinten maken een mooi geheel van de bovenverdieping. Op zolder werd een gym gerealiseerd met een rubberen geluiddempende vloer en genoeg ruimte voor fitnessapparatuur. De schuine wanden werkten we af en voorzagen we van schuifdeuren voor extra bergruimte onder in de schuinte van het dak.

08 sep 2020

Bij deze woning in Amstenrade verbouwden we een aantal jaren eerder de woonkamer, keuken en plaatsten we een overkapping. Bij deze verbouwing hebben we de badkamer op de begane grond geheel gerenoveerd en dezelfde ‘landelijk chique’ stijl als de rest van het huis. Blikvanger is het witte vrijstaande bad en het maatwerk badmeubel van Ça Va Interieurbouw uit Heerlen. Voor maximale flexibiliteit is de verlichting op rails geplaatst.

In de kelder werd daarnaast een separate gastenbadkamer gecreëerd met inloopdouche en toilet. Daarbij hebben we optimaal gebruik gemaakt van de kleine beschikbare ruimte, door onder andere gebruik van grote tegels. Voor de afvoer vanuit het souterrain is er een pompinstallatie geïnstalleerd.

21 aug 2020

Achter de bestaande woning realiseerden we in Scheulder een aluminium overkapping van architect Ton van den Bergh. De overkapping heeft twee schuifpuien die volledig open kunnen, waardoor er, op de stalen hoekkolom na, een open hoek ontstaat met zicht op de nieuw aangelegde tuin met zwembad. De dichte gevels zijn voorzien van antraciet Eternit platen en sluiten aan op de carport.

Bijzonder zijn de aluminium buitenlamellen op kleur, die elektrisch bediend kunnen kantelen. De binnenwanden en het plafond zijn gestuukt en voorzien van inbouw verlichting. Bij de overgang naar de keuken is een gashaard gecreëerd en op de vloer ligt een mooie parketvloer. Voor de aanbouw is tevens een tafel en bank op maat gemaakt voor optimaal gebruik van de nieuwe ruimte.

20 sep 2019

Bij deze vrijstaande woning in Nuth hebben we een stalen overkapping geplaatst met helder glazen dak, voorzien van glazen schuifwanden. De schuifwanden aan de voorzijde zijn van doorzichtig glas, terwijl we in de zijwand gematteerd glas plaatsten voor een optimale privacy.

Om de plaatsing van de schuifwanden mogelijk te maken plaatsten we uitvul profielen aan de bovenkant onder de overkapping om een waterpas en vlakke ondergrond te creëren voor de schuifwanden. De profielen aan de onderkant werden verzonken in de hardstenen stroken van het terras, waar ze rusten op een ingewerkte staalconstructie. Verder werkten we de bestaande steenkorven af met stalen afdekkappen en werden de traptreden voorzien van LED verlichting.

De aankleding en styling werd gedaan door ff-anders uit Nuth en mede door de schuifwanden en infrarood verwarming biedt deze overkapping optimaal woongenot voor elk seizoen.

11 okt 2018

Deze vrijstaande bungalow in Heerlen hebben we rondom voorzien van nieuwe eternit boeiboorden. Daarnaast is aan de keuken aangebouwd en daarbij is een nieuwe driedelige aluminium Schuco schuifpui geplaatst met ingebouwde screens. Daardoor ontstaat er meer contact met de tuin en ruimte voor een eethoek. De bestaande tegelvloer is bijgelegd met dezelfde tegel met een naadloos resultaat.

De kleurstelling van de kozijnen en de boeiboorden geven de woning een modern aanzicht. Uiteraard gecompleteerd met subtiele buitenverlichting in dezelfde kleur.
In de keuken zijn twee designradiatoren geplaatst, waarvan één in een nis. In de koof rondom de schuifpui is een led-strip geplaatst. Ook zijn er een aantal bouwkundige aanpassingen gedaan zoals een ontluchting koekoek aan de voordeur en is er een glasstrook geplaatst in de logeerkamer voor daglicht.

22 mei 2018

Bij deze vrijstaande woning in Stein hebben we de plannen van architect Joost Pennings uitgevoerd. De bestaande overkapping is vervangen door een uitbouw, waardoor er ruimte ontstond voor een extra zit en tv-kamer. De verbouwing bracht niet alleen meer ruimte binnen, maar door het plaatsen van de grote glazen schuifpui is er veel meer contact met de tuin. De luifel aan de achterzijde vergroot dit ruimtelijke effect nog eens.

Op de entree en keuken na is de gehele begane grond gerestyled. Zo is er een luxe open haard geplaatst met een interieurmeubel op maat. Op de vloer is een lichte parketvloer gelegd die het geheel completeert.

Op de bovenverdieping ontstond met de uitbouw ruimte voor een extra slaapkamer en badkamer. Ook de rest van de etage werd volledig intern verbouwd, waardoor er één nieuw, luxe en modern geheel ontstond.

28 jun 2017

In Heerlen hebben we een moderne en strakke maatwerk overkapping geplaatst. Specifiek naar de wensen van de klant en passend bij de architectuur van de rest van deze onder architectuur aangelegde vrijstaande woning.
 
De overkapping, met geïntegreerde beweegbare Livium lamellen, is bewust los van de woning geplaatst om de illusie van een zwevende constructie te creëren. Daarnaast kan zo ook geborgd worden dat voldoende daglicht het interieur van de woning bereikt.

Het gebruik een UNP-profiel, met een structuurlak poedercoating afwerking, geeft het geheel een strak en industrieel maar toch speels uiterlijk.
 
Het patroon van 1 x 1 meter van de terrastegels hebben wij gespiegeld terug laten komen in het verlaagd plafond. De overkapping sluit ook geweldig mooi aan met de bestaande garage, zowel aan de voorzijde, als ook aan de achterzijde. Deze en andere details en de mate van afwerking zorgen voor een perfect eindresultaat!

08 dec 2016

Bij deze woning in Nuth is de 1e verdieping uitgebreid door de bestaande berging onder het schuin dak gedeelte geheel te vervangen door een volwaardige nieuwe ruimte, waarbij het schuine dak vervangen is voor een platdakconstructie. In deze uitbreiding is een nieuwe slaapkamer met badkamer voor de ouders gerealiseerd. Moonen Bouwkundig Advies verfijnde het ontwerp van de architect en creëerde een slaapkamer die fraai overloopt in de badkamer. De badkamer is voorzien van vloerverwarming, een regendouche, Easydrain en een op maat gemaakt badmeubel waarvan de fronten voorzien van HPL (dezelfde kleur als de op maat gemaakt kasten in de slaapkamer). De rvs-strips vormen een mooi detail in combinatie met de tegels en de glazen douchewand. Een glazen schuifdeur scheidt de badkamer van de slaapkamer, is geheel weggewerkt in het plafond, schuift weg achter een nieuwe kastenwand en biedt doorzicht vanuit het bed tot in de badkamer. Op de slaapkamer zijn de maatwerk nachtkastjes naast het bed weggewerkt in de muur.

De twee bestaande slaapkamers zijn omgevormd tot drie gelijkwaardige slaapkamers voor de kinderen, waarbij de bestaande badkamer is gehandhaafd voor gebruik door de kinderen. De overloop is gerestyled en de gehele verdieping is voorzien van nieuwe houten gevelkozijnen. Op de begane grond zijn de bestaande kozijnen voorzien van dubbele beglazing. Alle kozijnen zijn voorzien van Corian vensterbanken.

Op de zolder is een dakkapel geplaatst voor meer ruimte en licht, en vormt de nieuwe hobby- en speelruimte. De knieschotten op zolder zijn afgewerkt met MDF-beplating en voorzien van deuren waarachter bergruimte ligt.

De uitbreiding op de verdieping en de dakkapel op de zolder zijn van de buitenzijde afgewerkt met Eternit beplating, kleur antraciet. Daarnaast zijn bij de woning alle bestaande pvc hemelwaterafvoeren vervangen voor strakke zinken afvoeren.

Door een strakke planning en coördinatie hebben wij deze bouw binnen 8 weken kunnen realiseren en werd de deadline, “gereed voor de bouwvak”, gehaald.

11 nov 2016

Bij deze bestaande woning in Hoensbroek aan de achterzijde een aanbouw met Livium overkapping gerealiseerd, naar het ontwerp van Moonen Bouwkundig Advies. De aanbouw is in het verlengde van de bestaande woonkamer geplaatst, zodat er ruimte ontstaan is voor de nieuwe 10-persoons eettafel. De overkapping is over de volledige breedte van de aanbouw en achtergevel doorgetrokken. In het dak van de overkapping is een maatwerk Livium Louvredak geplaatst. Een open constructie met draaibare panelen die open het daglicht en de zonnestralen op een unieke manier binnenhalen, en gesloten kunnen worden bij regen. De aanbouw en de overkapping worden verbonden door middel van een stalen profiel wat het geheel omkadert. Dit stalen UNP profiel loopt vanaf de voet van de fundering bij de aanbouw door tot in het dak van de overkapping, waardoor één geheel ontstaat.
 
In de aanbouw is een nieuwe radiator weggewerkt in een speciaal gevormde nis. Deze radiator is identiek aan de bestaande radiatoren, om zo dezelfde esthetiek door te zetten in de nieuwe aanbouw. Met een strakke stuc afwerking van wanden en plafond sluit de aanbouw naadloos aan op de bestaande bouw.
 
Door een strakke planning en coördinatie hebben wij deze bouw in 8 weken kunnen realiseren.