09 aug 2021

Op industrieterrein Dentgenbach in Kerkrade realiseerden we voor TCK Sports Group nieuwe kantoorruimten en opslag- en distributiecentrum. TCK Sports Group behoort tot de grootste onafhankelijke importeurs in de sport- en outdoor branche in de Benelux en importeert onder andere merken als Lowa, Arena, Nordica en Völkl.

Daarvoor hebben we het bestaande gebouw tot aan casco gesloopt en helemaal opnieuw opgebouwd en gecompartimenteerd. Zo werden niet alleen een compleet nieuwe kantoortuin met vergaderruimten en directiekamer gerealiseerd, maar bouwden we ook nieuwe toiletgroepen en douches. Licht, modern en voorzien van veel glas en groen. Ook werden nieuwe utiliteitsruimten voorzien van nieuwe regelapparatuur en werd de luchtbehandelingsinstallatie vernieuwd. Voor de medewerkers werd een volledig geoutilleerde kantine ingericht, compleet met buitenterras.

Ook werd een grote multifunctionele ruimte gereed gemaakt met 10 meter hoog, donker plafond en werden de kantoorruimten en toiletgroepen in de distributiehal vernieuwd. De tuin buitenom werd aangeplant en het gehele kantoorgebouw werd van buiten geschilderd.

25 mrt 2021

De bij dit bedrijfspand in Hoensbroek behorende open kantoorruimte hebben we opnieuw ingedeeld en deze bestaat nu uit een spreekkamer, entree, kantine en een kantoorruimte voor zes medewerkers. Daarvoor zijn nieuwe wanden en plafonds geplaatst. De vloeren voorzien van visgraten pvc stroken met rondom een tapijtstrook voor het verbeteren van de akoestiek. Daarbij zijn ook akoestische wandpanelen geplaatst.De gevel van de kantoorruimte is geopend voor meer daglicht en voorzien van een vliesgevel die doorloopt over twee verdiepingen. Voor de zichtbaarheid is de entree voorzien van een nieuwe voordeur en luifel, uitgevoerd in Corten staal.

Via geluidswerende dubbele glazen deuren is een verbinding gemaakt met de rest van het bedrijfspand en de doorgang doet tevens dienst als personeelsingang en voor de levering van materialen. Daarnaast is de bestaande toiletgroep aangepast, opnieuw betegeld en ook voorzien van nieuwe plafonds. De overgebleven ruimte is gebruikt om een kantine te creëren voorzien van een zwarte keuken met bijpassende tafel. Ook is de gehele elektra en het netwerk vernieuwd en voorzien van LED lichtbronnen. Voor een optimaal kantoorklimaat zijn ook radiatoren, ventilatie en de airco vervangen.

27 okt 2019

Dat was de wens van de opdrachtgever en Burotronic stemde daar haar plan voor de inrichting op af. De huiskleuren van Cantel Medical komen subtiel terug in meubilair, aankleding en vloerbekleding bestaande uit vinyl- en tapijttegels geleverd en aangebracht door Tisaco. In plaats van de hele derde verdieping van dit kantoorpand langs de A2 te strippen tot een kaal casco was ons plan om de bestaande wanden, plafonds, koeling, verwarming en zelfs zonwering te behouden. De bestaande kantoren werden door Gepla voorzien van nieuwe glazen wanden om meer transparantie te creëren.

Aan de uiteinden werden twee kantoortuinen gecreëerd en in de lengteas een semi open pantry, een aantal ontmoetingsruimten en een als heuse huiskamer ingerichte ontmoetings- cq informele vergaderruimte. In de plafonds is ervoor gekozen om nieuwe verlichting toe te passen (LED) naar een verlichtingsadvies van Wolfs Verlichting. De kantoren en werkplekken andere eisen qua lichtsterkte dan het centrale gedeelte, hiervoor werd met hetzelfde armatuur een andere lichtsterkte gecreëerd. Net iets rustiger, waarbij ook de hangende sfeerverlichting beter tot haar recht komt. Naast separate bloembakken zijn ook de toppen van kasten en afscheidingswanden voorzien van plantenbakken voor een prettige werksfeer.

Uniek voor een kantooromgeving zijn de technische ruimten die gebruikt worden om de apparatuur van Cantel te kunnen demonstreren aan potentiele klanten, support te bieden, maar ook om trainingen te kunnen geven aan gebruikers en distributeurs uit heel Europa. Daarbij was een klinische uitstraling, zoals ook in de gebruiksomgeving in ziekenhuizen, belangrijk. Samen met de opdrachtgever en Coumans Installaties werden de bestaande aanwezige utiliteitsvoorzieningen gebruikt om alle machines te laten opereren op water en perslucht in plaats van de gebruikelijke chemie.

19 jul 2018

Op de begane grond van het voormalig kantoor van de Kamer van Koophandel aan Het Bat in Maastricht is restaurant Brandsøn gerealiseerd. Om contactgeluiden met de bovenliggende appartementen te vermijden is het restaurant als een “doos in doos” in het compleet gestripte casco gebouwd. Hierbij is gebruik gemaakt van ontkoppelde wanden, plafonds en zwevende vloeren. Voor een optimale akoestiek in de ruimte is gebruik gemaakt van absorberende plafondafwerking in diverse dikten, wat tevens zorgt voor een speels effect.

Een bar-restaurant concept met gastronomie op hoog niveau. Fine dining, maar in een huiselijke omgeving en warme sfeer. Met top bedienend personeel en een briljante keukenbrigade. Uit eten bij Brandsøn is een avond uit en genieten voor gasten uit de hele Euregio. Daarnaast is er een sfeervol terras met zicht op de Maas.

De warme en luxueuze sfeer komt helemaal tot zijn recht in het interieur ontworpen door Robert Kolenik, interieurontwerper en meubelontwerper met een warme en luxueuze, en internationale signatuur. Naast de speelse ronde ‘drinking bar’ en het ‘fine dining’ restaurant is daarnaast ook een aparte ‘private dining’ ruimte gerealiseerd, die kan worden afgezonderd. Vanuit het restaurant hebben de gasten zicht en contact met de keukenbrigade in de open keuken.

De details maken het verschil. Van de designlampen of de wand geheel met Ginkgo bladeren bekleedt tot aan de plattegrond van Maastricht als draadmodel. In de kelder bevinden zich de toiletgroepen waarbij elk toilet een eigen identiteit heeft. Absolute blikvanger is het gouden herentoilet en de bijzondere wasbakken van natuursteen met kranen die uit het plafond komen.

30 okt 2016

Bij de restyling van het bestaande kantoor van HBI Lighting in Geleen hebben we alleen de stalen draagconstructie en het dak laten staan. Alle buiten- en binnenwanden zijn opnieuw opgebouwd en voorzien van hoogwaardige isolatie. Daarbij wordt de klimaatbeheersing geregeld met airco’s en Jage radiatoren die zorgen voor toevoer van verse lucht door hun verbinding met de buitenlucht en zorgen daarmee voor een optimale werkomgeving in elk seizoen.

Het gebruik van moderne materialen, zoals Trespa Metallics gevelbekleding in combinatie met de hoogwaardige aluminium kozijnen met ingebouwde ritsscreens in dezelfde kleur, geven het gebouw een futuristische en architectonische uitstraling. Door de verandering van kijkhoek lijken de Trespa platen van kleur te veranderen en de combinatie van de strak verlijmde, van poedercoating voorziene aluminium platen, geven het pand de strakke belijning en uitstraling zoals door architect Joost Pennings vooraf beoogd. Rondom maken grote betontegels van Schellevis met geïntegreerde grondspots het ontwerp compleet.

In het interieur is gebruikgemaakt van lichte kleuren, glas en meubilair in aardtinten. Daarbij is overal ledverlichting toegepast, waarbij de aansturing via het Dali systeem op iPhone of iPad plaatsvindt. Blikvanger van het kantoor is Wonderwall Studio’s muur in uitvoering ‘Mercury’. De unieke blend van nieuw hardhout, gemaakt van overgebleven teak en acacia van de meubelindustrie, geven het interieur een warme en duurzame uitstraling.

09 apr 2016

Dat is het motto van de twee vriendinnen die ‘ff-anders’ startten aan de Stationsstraat 268 in Nuth. Een winkelconcept met een steeds wisselend aanbod damesmode, accessoires en woondecoratie.

Wij bouwden het kale casco om tot winkel, waarbij de industriële look van de betonvloer, wanden en plafond behouden bleef. Voor de inrichting is deze look verder doorgevoerd door gebruik te maken van stalen steigerbuizen voor de kledingrekken, steigerbuizen en maatwerk steigerhouten meubels, tafels en de balie met een op maat gemaakt betonnen blad. De gemetselde wanden zijn gestukadoord en er zijn hogere MDF-plinten geplaatst.

De erker in de voorgevel is voorzien van MDF beplating, evenals het verlaagde plafond boven de balie en de pashokjes.

De verlichting is uitgevoerd met opbouwrails. De vloer bevat een bestaande glazen lichtstraat die ook het souterrain aanvullend van licht voorziet. Achter de balie is een pantry ingericht.

22 mrt 2014

Om de entree tussen woonhuis en praktijkruimte te optimaliseren zijn eerst alle vloeren, wanden en plafonds gestript. Pas daarna kon de entree en centrale hal de functie van ontvangst- en wachtruimte krijgen. Niet alleen zijn de wanden opnieuw gestuukt en is er een nieuw plafond aangebracht, maar ook is de vloer voorzien van een hygiënische, maar toch warme parketvloer.

De wachtruimte en behandelkamers zijn daarnaast voorzien van een interieur op maat met bergruimte, maar in de vitrines kunnen ook schoonheidsproducten uitgestald worden. Naast de reguliere schoonheidsbehandelingen en gezondheidsprogramma’s biedt Aesthetics Nathalie Cryo-behandelingen.

In een speciale cabine wordt het lichaam kortstondig behandeld bij een ijzige temperatuur van 180 graden onder het vriespunt. Kijk voor meer informatie op de website van Aesthetics Nathalie

04 okt 2013

Voor een diëtiste in Schinnen hebben we een praktijkruimte aan huis aangebouwd. Lees verder >

04 okt 2013

De casco opgeleverde ruimte van de oogkliniek werd allereerst voorzien van een Gerfloor vloer Lees verder >

04 okt 2013

Een flinke klus: een casco ruimte van 250 m2 verbouwen tot huisartsenpost en apotheek. Lees verder >