Verbouwing woonhuis Sittard

18 mei 2014
Plaats : Sittard
Jaar : 2013

Verbouwen in fasen

Dat je een huis niet in één keer heeft te verbouwen bewijst de verbouwing van dit woonhuis in Sittard. Bij eerdere verbouwingen werden de badkamer, keuken, woonkamer en overkapping verbouwd. Nu zijn de puntjes op de i gezet. Zou is onder andere de hele hal en entree aangepakt. Zo is de voordeur is in zijn geheel naar voren geplaatst. Het geïsoleerde stalen kozijn van ‘Janssen’-profielen is voorzien van 200 jaar oud ‘Barnwood’, de stalen luifel en de blauwstenen opstap met vijver completeren het niet alledaagse  gezicht. De eerder aangelegde carport wordt met het doortrekken van de stalen constructie onderdeel van het geheel.

In de hal komen de ‘Barnwoord’ accenten terug  in de maatwerk kasten. Samen met de nieuwe moderne witte hoogglans kasten vormen ze een mooi geheel. De deur naar de woonkamer is vervangen door een stalen raam. Niet alleen vanwege het ruimtelijke effect, maar zo kon er ook in de woonkamer een zitbank geplaatst worden. Allemaal ideeën van de vrouw des huizes, die precies wist wat ze wilde.

Aan de achterzijde is het windscherm, onder de bestaande overkapping met lichttunnel, vervangen door een gemetselde muur. Dit om het plaatsen van een vouwdeur mogelijk te maken, waardoor de overkapping nu ook als wintertuin kan worden gebruikt. De aangebouwde houten vlonder rust op een stalen frame en is afgewerkt met ‘Cortenstaal’. Een accent dat ook aan de voorzijde terugkomt.

Video

Foto's

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Klanten over ons

 • Joze en Sjaak Lamberts, Kerkrade

  "We wilden van donker en zwaar naar licht en ruimtelijk en vooral strak. Onze ideeen werden door de vakmensen van Moonen prima opgepakt, aangevuld etc. Het resultaat is enorm. Wij zijn er erg blij mee. Tijdens de renovatie niets dan lof over aanleveren,uitvoeren en opruimen. Super vakmensen waar je snel vertrouwen in krijgt.Wij zijn trots op ons mooie nieuwe huis"

 • Maurice Jennekens, Voerendaal

  "Als ik uitbesteed, wil ik ook volledig ontzorgd worden en niet als ik thuiskom nog zelf aan de slag moet gaan met bijvoorbeeld opruimen. En dat was perfect! De mannen ruimden altijd alles perfect op en de afwerking is wat ik van Moonen mocht verwachten".

 • Yvonne Smeets, Nuth

  "De werklui zijn nette mensen, die netjes en stofvrij werken en het belangrijkste is dat ze steeds vertellen waar ze mee bezig zijn en waarom ze doen wat ze doen. Dat geeft vertrouwen."

 • Marcel en Irène Gijsen, Neerbeek

  "Het zijn veelal de details, niveau van afwerking, vakmanschap en zeker de houding van het personeel die het resultaat bepalen c.q. de verbouwing tot een succes maken. Daar hebben we in Moonen Bouw absoluut de juiste partner gevonden. Voor de toekomst weten we het wel!"

 • Julienne Vaessen, Schinnen

  "Mijn man en ik denken zelfs al aan een volgende verbouwing en dan komt voor ons nog maar één partij in beeld; Moonen Bouw, zeker weten!"

 • Patrick Vroomen, Heerlen

  “Bij bouwen komt het aan op een goede logistieke planning. De levering van materialen, de inzet van mensen en de opeenvolging van werkzaamheden: dat moet allemaal perfect aansluiten. Rob en Jan kunnen dat als geen ander."

 • Remco en Kelly Hustings, Heerlen

  "We genieten elke dag van de overkapping en kunnen eerlijk zeggen dat het onze beste investering in ons huis is."

 • E. Heunen, Paleis van Justitie Den Bosch

  Positieve eerste kennismaking. Moonen Bouw pakt het proces van begin tot eind op en ontzorgt opdrachtgever in deze.

 • Dhr. Murk Peutz ,Maastricht

  "Moonen is zonder meer van topniveau, zowel kwalitatief als in de werkwijze naar klanten toe. Inzet eigen projectleider is waardevol, verdient zichzelf terug. Actief meedenken in wijzigingen op de bouw is zeer waardevol. Schetsen, uitzoekwerk en adviezen ‘on the go’ is meerwaarde die andere firma’s gewoon niet in huis hebben."

 • Nathalie Janssen, Aesthetics Nathalie Maastricht

  'Een groot voordeel van Moonen Bouw is dat het niet alleen een bouwbedrijf is maar ook goede interieuradviezen geeft. Rob bekijkt het project vanuit de kennis die hij heeft maar ook vanuit zijn gevoel. Wat past er bij de persoon / personen of het bedrijf. Hij heeft smaakvolle ideeën en komt met snelle en werkbare oplossingen. Nog iedere dag ben ik blij in deze geweldige ruimte te mogen werken.'

Bekijk ook deze projecten