Verbouwing woonhuis Sittard

18 mei 2014
Plaats : Sittard
Jaar : 2013

Verbouwen in fasen

Dat je een huis niet in één keer heeft te verbouwen bewijst de verbouwing van dit woonhuis in Sittard. Bij eerdere verbouwingen werden de badkamer, keuken, woonkamer en overkapping verbouwd. Nu zijn de puntjes op de i gezet. Zou is onder andere de hele hal en entree aangepakt. Zo is de voordeur is in zijn geheel naar voren geplaatst. Het geïsoleerde stalen kozijn van ‘Janssen’-profielen is voorzien van 200 jaar oud ‘Barnwood’, de stalen luifel en de blauwstenen opstap met vijver completeren het niet alledaagse  gezicht. De eerder aangelegde carport wordt met het doortrekken van de stalen constructie onderdeel van het geheel.

In de hal komen de ‘Barnwoord’ accenten terug  in de maatwerk kasten. Samen met de nieuwe moderne witte hoogglans kasten vormen ze een mooi geheel. De deur naar de woonkamer is vervangen door een stalen raam. Niet alleen vanwege het ruimtelijke effect, maar zo kon er ook in de woonkamer een zitbank geplaatst worden. Allemaal ideeën van de vrouw des huizes, die precies wist wat ze wilde.

Aan de achterzijde is het windscherm, onder de bestaande overkapping met lichttunnel, vervangen door een gemetselde muur. Dit om het plaatsen van een vouwdeur mogelijk te maken, waardoor de overkapping nu ook als wintertuin kan worden gebruikt. De aangebouwde houten vlonder rust op een stalen frame en is afgewerkt met ‘Cortenstaal’. Een accent dat ook aan de voorzijde terugkomt.

Video

Foto's

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Klanten over ons

 • Yvonne Smeets, Nuth

  "De werklui zijn nette mensen, die netjes en stofvrij werken en het belangrijkste is dat ze steeds vertellen waar ze mee bezig zijn en waarom ze doen wat ze doen. Dat geeft vertrouwen."

 • Marcel en Irène Gijsen, Neerbeek

  "Het zijn veelal de details, niveau van afwerking, vakmanschap en zeker de houding van het personeel die het resultaat bepalen c.q. de verbouwing tot een succes maken. Daar hebben we in Moonen Bouw absoluut de juiste partner gevonden. Voor de toekomst weten we het wel!"

 • Helen Bastiaens, Maastricht

  ‘Het zijn geen normale werklui, die medewerkers van Moonen Bouw. Ze hebben zo’n oog voor detail en denken ook nog mee tijdens de uitvoering. Het mooiste vind ik dat ze ook aan het einde van de dag nog hun rotzooi opruimen. Waar vind je dat nog!’

 • Julienne Vaessen, Schinnen

  "Mijn man en ik denken zelfs al aan een volgende verbouwing en dan komt voor ons nog maar één partij in beeld; Moonen Bouw, zeker weten!"

 • Fam. Giesen, Hoensbroek

  "Wij zijn zeer tevreden over de verrichte werkzaamheden en over jullie ideeën zowel buiten met de Livium overkapping als ook binnen. Wij vonden de mensen die bij ons mee hebben gewerkt aan het succes van de verbouwing. Altijd zeer correct en vakkundig. Ook over de onderaannemers zijn wij zeer tevreden. Alles bij elkaar bedankt voor een prettige samenwerking en goed resultaat."

 • Guy Vlecken, Heerlen

  "Verder wil ik nogmaals mijn complimenten uitspreken naar jullie toe. Ziet er allemaal prachtig uit en wij verheugen ons enorm op onze nieuwe keuken mede dankzij jullie inzet en dat mag je wat mij betreft 1 op 1 doorzetten naar jullie eigen mensen, maar zeker ook naar de onderaannemers toe."

 • Max van Beers, interieurerchitect

  “Ze voelen veel beter dan andere aannemers aan wat mijn bedoeling is. Ik kan een tegelverdeling op papier tekenen, maar in werkelijkheid pakt dat altijd iets anders uit. En dan moet de aannemer inschatten wat het beste aansluit bij mijn bedoeling. Bij hen is dat bijna altijd zoals ik voor ogen had."

 • Nathalie Janssen, Aesthetics Nathalie Maastricht

  'Een groot voordeel van Moonen Bouw is dat het niet alleen een bouwbedrijf is maar ook goede interieuradviezen geeft. Rob bekijkt het project vanuit de kennis die hij heeft maar ook vanuit zijn gevoel. Wat past er bij de persoon / personen of het bedrijf. Hij heeft smaakvolle ideeën en komt met snelle en werkbare oplossingen. Nog iedere dag ben ik blij in deze geweldige ruimte te mogen werken.'

 • E. Heunen, Paleis van Justitie Den Bosch

  Positieve eerste kennismaking. Moonen Bouw pakt het proces van begin tot eind op en ontzorgt opdrachtgever in deze.

 • Harry Bastiaens, huisartsenpraktijk Avenue Ceramique Maastricht

  “Elke week hadden we op een vaste tijd en plaats bouwbespreking. Alle afspraken die je dan maakte, werden direct uitgevoerd. Als we sommige dingen toch anders wilden, werd dat niet allemaal klakkeloos doorgevoerd. Voor- en nadelen werden toegelicht en Rob kwam op eigen initiatief met andere oplossingen, die architectonisch gezien beter waren. Dat werkte erg goed."

Bekijk ook deze projecten