Verbouwing woonhuis Sittard

18 mei 2014
Plaats : Sittard
Jaar : 2013

Verbouwen in fasen

Dat je een huis niet in één keer heeft te verbouwen bewijst de verbouwing van dit woonhuis in Sittard. Bij eerdere verbouwingen werden de badkamer, keuken, woonkamer en overkapping verbouwd. Nu zijn de puntjes op de i gezet. Zou is onder andere de hele hal en entree aangepakt. Zo is de voordeur is in zijn geheel naar voren geplaatst. Het geïsoleerde stalen kozijn van ‘Janssen’-profielen is voorzien van 200 jaar oud ‘Barnwood’, de stalen luifel en de blauwstenen opstap met vijver completeren het niet alledaagse  gezicht. De eerder aangelegde carport wordt met het doortrekken van de stalen constructie onderdeel van het geheel.

In de hal komen de ‘Barnwoord’ accenten terug  in de maatwerk kasten. Samen met de nieuwe moderne witte hoogglans kasten vormen ze een mooi geheel. De deur naar de woonkamer is vervangen door een stalen raam. Niet alleen vanwege het ruimtelijke effect, maar zo kon er ook in de woonkamer een zitbank geplaatst worden. Allemaal ideeën van de vrouw des huizes, die precies wist wat ze wilde.

Aan de achterzijde is het windscherm, onder de bestaande overkapping met lichttunnel, vervangen door een gemetselde muur. Dit om het plaatsen van een vouwdeur mogelijk te maken, waardoor de overkapping nu ook als wintertuin kan worden gebruikt. De aangebouwde houten vlonder rust op een stalen frame en is afgewerkt met ‘Cortenstaal’. Een accent dat ook aan de voorzijde terugkomt.

Video

Foto's

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Klanten over ons

 • Remco en Kelly Hustings, Heerlen

  "We genieten elke dag van de overkapping en kunnen eerlijk zeggen dat het onze beste investering in ons huis is."

 • Joost Hettinga, Managing Director Cantel Medical Maastricht

  “Als je comfortabel wil verbouwen moet je bij Moonen zijn. Moonen Bouw heeft voor mij ‘overperformed'. Wat zij binnen de gestelde tijd en het gestelde budget hebben klaargespeeld! Op het hoofdkantoor geloven ze het nog steeds niet.

 • Guy Vlecken, Heerlen

  "Verder wil ik nogmaals mijn complimenten uitspreken naar jullie toe. Ziet er allemaal prachtig uit en wij verheugen ons enorm op onze nieuwe keuken mede dankzij jullie inzet en dat mag je wat mij betreft 1 op 1 doorzetten naar jullie eigen mensen, maar zeker ook naar de onderaannemers toe."

 • Helen Bastiaens, Maastricht

  ‘Het zijn geen normale werklui, die medewerkers van Moonen Bouw. Ze hebben zo’n oog voor detail en denken ook nog mee tijdens de uitvoering. Het mooiste vind ik dat ze ook aan het einde van de dag nog hun rotzooi opruimen. Waar vind je dat nog!’

 • Yvonne Smeets, Nuth

  "De werklui zijn nette mensen, die netjes en stofvrij werken en het belangrijkste is dat ze steeds vertellen waar ze mee bezig zijn en waarom ze doen wat ze doen. Dat geeft vertrouwen."

 • Ron Murrer, Directeur Zorgresidentie de Voort en Zorgvilla Ridderspoor

  "Een vakkundige aannemer met korte lijnen in de communicatie. Wekelijks bouwoverleg bij dit soort projecten is erg fijn. Er wordt goed meegedacht en verrassende alternatieven aangedragen."

 • Maurice Jennekens, Voerendaal

  "Als ik uitbesteed, wil ik ook volledig ontzorgd worden en niet als ik thuiskom nog zelf aan de slag moet gaan met bijvoorbeeld opruimen. En dat was perfect! De mannen ruimden altijd alles perfect op en de afwerking is wat ik van Moonen mocht verwachten".

 • Bert van Marwijk, Meerssen

  “Mensen zeggen wel eens: bouwen moet je drie keer doen voordat het goed is. Maar als je op je 55e begint met het bouwen van een huis, is dat geen optie. Het moet gewoon in één keer goed zijn en het was in één keer goed."

 • E. Heunen, Paleis van Justitie Den Bosch

  Positieve eerste kennismaking. Moonen Bouw pakt het proces van begin tot eind op en ontzorgt opdrachtgever in deze.

 • Roy Cornelissen, Stein

  “Bij Moonen is niet alleen het eindresultaat, maar ook de weg ernaar toe erg goed verlopen. Anders dan bij onze vorige verbouwing werden besluiten en keuzes die we moesten maken een week vooraf aangekondigd en konden we er rustig over nadenken. Niks ad hoc of overhaast. Je wist wat je aan ze had!”

Bekijk ook deze projecten