Eén van de leveranciers bij de bouw van drie luxe appartementen in Maastricht is Broporte® uit het Brabantse Uden. Broporte® is gespecialiseerd in het ontwikkelen en vervaardigen van exclusieve binnendeuren. Met onvervalst vakmanschap, productie in eigen atelier en het gebruik van de beste materialen worden in samenwerking met erkende designers en interieurarchitecten unieke maatwerkoplossingen gerealiseerd ter vervolmaking van de high-end interieurarchitectuur.
Het zijn vrijwel altijd unieke exemplaren, ontworpen door de architect, binnenhuisarchitect of door de klant zelf. Zo werden op elke etage in de appartementen in Maastricht unieke taatsdeuren ontworpen door de binnenhuisarchitect van het project: Robert Kolenik.
Taatsdeuren zijn bijzondere deuren die om zijn verticale as draaien en naar beide zijden open kunnen. Niet alleen zeer praktisch bij het in- en uitlopen van de ruimte, maar de deuren ontworpen door Robert Kolenik zijn stuk voor stuk kunstwerken en blikvangers die perfect passen binnen de ruimte en de functie waarvoor ze zijn ontworpen.
“In 2014 hebben we ons bedrijf opgericht. We hadden nog geen klanten, maar wel een berg ervaring en kennis over de fabricage van exclusieve deuren en een duidelijke visie”, aldus Franz-Josef van den Boogaard, sales director van Broporte®. “Omdat we vrijwel niet met vaste standaarden werken, heeft de architect alle creatieve vrijheid voor de totstandkoming van zijn/haar ontwerpen. Dit resulteert bijna altijd tot unieke producten/kunstwerken vervaardigd uit hout, staal, glas, leder of het materiaal dat de architect of klant kan bedenken”, aldus Franz-Josef.
“Door het hoge afwerkingsniveau en de precieze eindafwerking nemen we in eerste instantie alleen de grove maten op. Pas nadat het stucwerk gereed is, meten we exact tot op de halve millimeter en dan pas gaan we over tot productie”, verteld Franz-Josef.
Die hoge mate van precisie van het eindproduct komt ook terug bij het plaatsen van de deuren. Zo plaatsen de medewerkers van Broporte vaak maar drie deuren per dag. Anders dan bij de concurrentie zitten de scharnieren niet in de vloer, maar zijn deze verwerkt in het inwendige van de deur zelf. In de vloer en het plafond hoeft alleen een ring te worden geplaatst waar de deur in scharniert.
In Maastricht heeft Broporte® naar het ontwerp van Robert Kolenik drie compleet unieke taatsdeuren geplaatst. Een stalen kader met Barnwood, een stalen kader met Tundra, een speciaal type stucwerk, ingelegd met messing strips én een dubbele taatsdeur met een zwart gebeitst eiken kader en patroon waar aan de ene kant panelen van zwartgelakt glas zijn geplaatst en aan de achterkant de panelen bekleed zijn met bruin hoogwaardig leder.
Een ander paradepaardje van Broporte® zijn de deuren met een ‘onzichtbaar’ kozijn. Als een aantal van deze deuren op een rij worden geplaatst, worden ze één geheel met de wand. Deze gaan bijna naadloos over in het stucwerk, zo ongelofelijk vlak. Stuk voor stuk blikvangers en zeker niet de sluitpost in een luxe interieur.
“Naast de unieke ontwerpen van een architect en de ‘onzichtbare’ kozijnen hebben we uiteraard ook een reeks van meer standaard binnendeuren in ons assortiment. We hebben geen showroom, maar zijn hier nu wel mee bezig”, aldus Franz-Jozef.
Broporte® heeft zich met exclusieve maatwerk deuren gepositioneerd in het hoge middensegment en het hoge segment. Meten, maken en monteren, van A tot Z en met een projectleider die te allen tijde bereikbaar is. Alleen zo denken we de kwaliteit en onze hoge standaard te kunnen borgen”, vervolgd Franz-Josef.
Projectmanager Ron Eversen is ook enthousiast over Broporte®: “We zijn met de klant gaan kijken naar een eerder project van hun en waren direct overtuigd dat dit de juiste partij is. Ze zijn een enthousiaste partij die graag mooie deuren wil maken. Ze verstaan de kunst om een 3D visualisatie van de architect om te zetten naar een technisch ontwerp dat perfect wordt uitgevoerd. De deuren passen echt tot op de halve millimeter!”
Wilt u meer informatie over de unieke binnendeuren van Broporte®? Neem dan contact op met Rob Moonen.
Sorry, reageren is niet meer mogelijk.