• Home
  • Over ons
    • Visie & Missie
    • Ons team
  • Samen bouwen
  • Projecten
  • Nieuws
    • Publicaties
  • Contact

Brandsøn, fine dining aan de oevers van Moeder Maas

marco
03 dec 2017
Nieuws

Het voormalig kantoor van de Kamer van Koophandel aan Het Bat in Maastricht wordt door Moonen Bouw verbouwd tot drie luxe appartementen met een restaurant op de begane grond. De bouwlocatie is nagenoeg geheel ingepakt en niet te overzien vanaf de Sint Servaasbrug, prachtig gelegen aan de oevers van de Maas. Ik word ontvangen door uitvoerder Raymond Wachelder.

Als ik over de locatie begin, begint Raymond te lachen. “De ligging is prachtig, maar zorgt voor ons ook voor de nodige logistieke kopzorgen. Niet alleen de bereikbaarheid hier midden in de stad, met parkeren en aan- en afvoeren van materialen, maar ook in het gebouw. We hebben de beschikking over een bouwlift maar de horizontale verplaatsingen binnen het gebouw zijn ook een uitdaging, net als de opslag.”

Raymond zit sinds de start van de bouw in mei 2016 op locatie en heeft zijn handen vol aan de complexiteit en technische uitdagingen binnen het project. Dat blijkt nog eens als ik projectleider Ron Eversen en eigenaar van het restaurant Roel Rutten nog aantref in de bouwteam vergadering waar alle betrokkenen bij het restaurant de planning tot aan de oplevering in februari 2018 bespreken.

De horeca is gesneden koek voor de 39-jarige geboren en getogen Maastrichtenaar Roel Rutten. Als 15-jarige afwashulp ontdekte hij zijn liefde voor de horeca en na afronding van de Middelbare Hotelschool in Heerlen ging hij al snel aan de slag als manager van een zaak aan het Vrijthof. Zijn droom bleef echter het bezitten van een eigen zaak. Zelf stelde hij dit als doel voor zijn 30e verjaardag, maar al op 28 jarige leeftijd opende hij Eetcafe Jour de Fête op de Markt in Maastricht.

“Toen de verhuurder mij benaderde voor de exploitatie van het restaurant hoefde ik niet lang na te denken’, verteld Roel. “Het is de ideale locatie voor een droom van een concept dat ik voor ogen heb; een bar-restaurant met gastronomie op hoog niveau. Fine dining, maar in een huiselijke omgeving en warme sfeer. Met top bedienend personeel en een briljante keukenbrigade. Uit eten moet bij Brandsøn weer een avond uit worden en genieten voor gasten uit de hele Euregio.”

Voor invulling van het concept heeft Roel op zijn vele reizen over de hele wereld inspiratie opgedaan, van yuppententen in New York tot tapasbars in Barcelona. “Mensen moet de mond openvallen als ze hier binnenkomen. Daarom is er veel aandacht voor het interieur. Er stond niets op papier, alles zat in mijn hoofd”, zegt Roel. “Nu ligt er een uitgewerkt plan waar 30 betrokken partijen mee aan de slag zijn. Het hele verhaal moet kloppen, de details maken het verschil.”

Zo ervaren als Roel is in de horeca, zo groen is hij echter in de bouwbegeleiding. Daarin wordt hij bijgestaan door projectleider Ron Eversen van Moonen Bouwkundig Advies.
“Ik had geen vergelijking, maar door de korte lijnen en transparante communicatie leer ik on-the-job, zegt Roel lachend. “Ik krijg antwoorden voordat ik de vraag stel. Het zijn vakmensen hier op de bouw en ik heb veel steun aan Ron”.

“Dit is een uiterst technisch en complex project”, vult Ron aan. “Mijn rol is om problemen te tackelen voordat ze ontstaan. Ik bekijk oplossingen vanuit diverse perspectieven; bouwtechnisch, samen met Raymond, kosten technisch en vanuit de gast en de gastronomie samen met Roel.”

Om contactgeluiden met de appartementen te vermijden wordt het restaurant als een doos in het gestripte casco gebouwd. Momenteel heeft de oplevering van het restaurant de prioriteit. “We willen voor de TEFAF open”, zegt Roel. “Los van de bouwtechnische perikelen is er ook aan de gastronomiekant nog een berg werk te verzetten. Samen met de drie koks hebben we al drie keer de kaart doorgesproken. Ieder wil natuurlijk zijn eigen stempel doordrukken, maar samen met mijn executive chef beslissen wij uiteindelijk.”

“Ik heb de ambitie om van ‘Brandsøn, drinking bar en dining room’ een topzaak te maken met een internationale uitstraling en Euregionale bekendheid.”

Naast de speelse ‘drinking bar’ zoals Roel het noemt en het ‘fine dining’ restaurant komt er ook een aparte ‘private dining’ ruimte. Al met al een verrijking voor de gastronomie in Maastricht.

Wij wensen Roel en zijn team in ieder geval veel succes bij het naleven van zijn droom!

« Verbouwen of verhuizen?
Fijne Feestdagen!!! »

Sorry, reageren is niet meer mogelijk.

Vergelijkbare berichten

  • Geld dubbel en dwars waard!

  • Het gouden duo van Moonen Bouw
  • Kerstwens

    “Voor iedereen fijne...

  • Fijne feestdagen!
  • Over terugkijken en vooruit blikken
    Het einde van 2015 nadert snel. Een jaar met wederom mooie projecten en tevreden klanten. Een jaar waarin intern ‘het werken in projecten’ centraal stond. Met als doel vanaf het eerste contact met de klant tot en met de oplevering de klant ontzorgen en nog ‘beter bouwen’.
  • Vijf in één
    Normaliter beschrijven we hoe we een project hebben uitgevoerd, bezien vanuit het eindresultaat. Deze keer belichten we het voortraject, voor er ook maar één bouwkundige handeling is uitgevoerd. Hiervoor hebben we een afspraak met Ron Eversen van Moonen Bouwkundigadvies die vertelt over dit unieke, maar zeer complexe project in hartje Maastricht.
  • Restyling kantoorpand HBI Lighting Geleen
  • Rustig blijven, ook onder druk
  • Cellenbeton, het nieuwe bouwen!
    De meeste mensen kennen cellenbeton als een bouwcomponent waarvan binnenmuren worden gemaakt. Maar daarmee doe je de cellenbeton producten van BoVeSaW tekort. De kwalitatief hoogwaardige, energiearme, onbrandbare en lichtgewicht cellenbeton componenten worden gebruikt om dragende buitenmuren bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie te bouwen.
  • Tour d'au Four 18 en 19 maart
  • Luxueus wonen met zicht op de Maas
    Een droom, een kans en een zeldzaamheid. Luxueus wonen dichtbij het stadscentrum van Maastricht en toch de rust van "buiten", met vrij uitzicht over de Maas. Dat wordt geboden aan de Grote Dries in Borgharen.
  • Cleaf: innovatie in fineer
  • Alleen vervangen convectorputten…
  • Rik vliegt uit...
  • Moonen maakt waar wat ze beloven
    Nadat de tuin onderhoudsvriendelijk was gemaakt met onder andere kunstgras en de zwemvijver was vervangen door een zwembad ontstond de wens bij de familie Hanssen uit Kerkrade om iets met het terras te doen.
  • “Ik gun iemand Moonen Bouw”
Laatste nieuws
  • FIJNE FEESTDAGEN!!!
    FIJNE FEESTDAGEN!!! Beste relatie, We staan op de drempel...
  • Verbouwen of verhuizen?
    Verbouwen of verhuizen? Die vraag stelden zich Jos en Thea een...
  • Carpentier: Strakke lijnen met hout
    Carpentier: Strakke lijnen met hout Het is al jaren een trend bij...
  • Home
    • Pages
      • About
      • 404 Page
      • Menu Level
        • Lorem Ipsum
        • Dolor Sit Amet
        • Pellentesque
    • Features
      • Feedback Form
      • Featured Works & Blog Posts
      • De Moonen Bouw familie
      • Testimonials
    • Portfolio
      • Portfolio Without Ajax
    • Blog
      • Right Sidebar
      • Left Sidebar
    • Contacts
  • Projecten
  • Contact
045-528 52 00
© Moonen Bouw bv | Disclaimer & privacy | Fotografie: Photostique | Website: SchreijenDotCom